Pommetje horlepiep

Normaal gesproken worden wij ‘s nachts een paar keer gewekt door een blaf van 1, 2 of 10 woefels. Twintig enthousiaste ogen kijken je dan aan zo van “uh, mensjes, wordt het niet eens tijd om wakker te komen want wij moeten echt hoognodig naar de wc”. Het leven op een zorgboerderij met dieren die speciale zorg nodig hebben gaat 24/7 door. Sinds vorige week is daar een luid bèêèh bijgekomen. Van Pommetje, ons nieuwste gezinslid, een 4 weken jong schaapje.

Pommetje is door zijn moeder verstoten en heeft in zijn korte leventje, voordat hij bij ons terecht kwam, al veel (nare) dingen meegemaakt. Hij werd ingezet om mensen op een terras te entertainen, maar men “vergat” hem te voeden. Ondervoed is Pommetje, via een gastgezin, bij KFAAF terecht gekomen. Elke 6 uur krijgt hij een flesje. Daar hoef je ‘s nachts de wekker niet voor te zetten. Net als de woefels heeft Pom een “intern klokje” dat aangeeft wanneer de 6 uur voorbij zijn. Als hij gretig aan zijn flesje melk lurkt kijkt hij je met een paar prachtige kogel-zwarte oogjes aan. Op zijn snoetje zit een wit plukje, het enige witte plukje op zijn hele zwarte lijfje. Met dat zwarte lijfje banjert hij vrolijk in huis rond en valt hij op tussen de overwegend blonde huisgenootjes, onze woefels. De komende weken krijgt iedereen dus beschuit met ‘muisjes’ want tenslotte gebeurt het niet iedere dag dat er een baby in huis rondkruipt …. uhh.. huppelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.